Fördelarna med Att Bygga Attefallshus

Attefallshus har blivit alltmer populära i Sverige som ett praktiskt och flexibelt bostadsalternativ. Med möjligheten att bygga upp till 30 kvadratmeter utan bygglov erbjuder Attefallshus både ekonomiska och praktiska fördelar. I denna artikel kommer vi att utforska de många fördelarna med att bygga ett Attefallshus och hur de kan användas för att förbättra ditt boende.

En av de största fördelarna med Attefallshus är de ekonomiska besparingarna. Eftersom bygglov inte behövs, sparar du både tid och pengar på byråkratiska processer. Dessutom är byggkostnaderna för Attefallshus generellt lägre än för traditionella byggnader, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ. Att hyra ut ett Attefallshus kan också generera extra inkomster. På lång sikt kan investeringen i ett Attefallshus öka fastighetens totala värde.

Flexibilitet i Användning

Attefallshus erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller användning. De kan användas som extra bostadsutrymme för familjemedlemmar, som ett gästhus för besökare eller som ett hemmakontor. Många väljer också att använda Attefallshus som uthyrningsbostäder, vilket kan ge en stabil inkomstkälla. För dem som vill ha ett hobbyrum eller en privat studio, erbjuder Attefallshus en idealisk lösning. Oavsett behov kan dessa små hus anpassas efter specifika önskemål och krav.

Snabb och Enkel Byggprocess

Byggprocessen för ett Attefallshus är ofta snabbare och enklare jämfört med traditionella byggnader. Utan behovet av bygglov kan projektet påbörjas omedelbart efter att alla andra nödvändiga tillstånd har erhållits. Färdiga byggsatser finns tillgängliga på marknaden, vilket ytterligare förenklar byggprocessen. Dessutom kan många Attefallshus byggas med miljövänliga material och metoder, vilket minskar miljöpåverkan. Den totala byggtiden kan vara så kort som några veckor beroende på design och förberedelser. Attefallshus kan byggas med hållbara material och energieffektiva system för att minimera miljöpåverkan. Solpaneler, komposttoaletter och regnvatteninsamling är några av de gröna tekniker som kan integreras. Genom att bygga mindre hus används färre resurser, vilket är bra för miljön. Många Attefallshusdesigns inkluderar också isolering och energisnåla apparater för att minska energiförbrukningen. På så sätt kan Attefallshus vara ett utmärkt val för dem som vill leva mer hållbart.

Ökad Fastighetsvärde

Att bygga ett Attefallshus kan öka värdet på din fastighet betydligt. Genom att erbjuda extra boendeutrymme eller uthyrningsmöjligheter blir fastigheten mer attraktiv på marknaden. Ett välbyggt Attefallshus kan fungera som ett försäljningsargument när det är dags att sälja. Dessutom kan den extra byggnaden bidra till att dra till sig fler potentiella köpare. På lång sikt kan investeringen i ett Attefallshus ge en hög avkastning.

Attefallshus erbjuder många fördelar, från ekonomiska besparingar och flexibilitet i användning till snabb byggprocess och miljövänliga alternativ. Genom att investera i ett Attefallshus kan du inte bara förbättra din livskvalitet utan också öka värdet på din fastighet. Dessa små, mångsidiga byggnader är en praktisk lösning för moderna bostadsbehov.

Därför kan en kontinentalsäng vara din bästa investering

Därför kan en kontinentalsäng vara din bästa investering

Att välja rätt säng är ett viktigt beslut som du behöver fatta. Det handlar inte bara om komfort och stil, utan även om att investera i kvalitetssömn. En god natts sömn kan ha en direkt inverkan på din hälsa och ditt välbefinnande. Om du funderar på att uppgradera din säng kan en produkt av hög kvalitet visa sig vara din nästa bästa investering. Läs vidare så berättar vi mer!

5 anledningar till att en kontinentalsäng är en bra investering

En kontinentalsäng är en bra investering av följande skäl:

 • Ett åtagande för kvalitetssömn. När du investerar i en säng av hög kvalitet satsar du framför allt på att främja din sömn. Dessa sängar har sitt ursprung här i Skandinavien och är utformade med komfort och stöd i fokus. De har en tredelad struktur bestående av en resårbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass. Dessa olika delar samverkar för att ge dig ett optimalt kroppsstöd och tryckavlastning. Detta är avgörande för en god natts sömn.
 • Lång livslängd och hållbarhet. En kontinentalsäng kan ha ett högre pris än vissa andra typer av sängar. Men dess långa livslängd och hållbarhet ger i det långa loppet mer valuta för pengarna. Den robusta konstruktionen och användningen av högkvalitativa material säkerställer att sängen står emot tidens tand. Därmed kan den i själva verket vara ett kostnadseffektivt val för dig som söker en långsiktig sänglösning.
 • Det snygga utseendet. Utöver sina funktionella egenskaper har en sådan här säng även ett snyggt utseende som tilltalar många. Den ger ditt sovrum en touch av skandinavisk estetik. Den minimalistiska och stilrena designen kan smälta in i olika inredningsstilar och ger din sovplats en känsla av elegans och lugn.
 • Hållbarheten. Många tillverkare av denna typ av sängar använder sig av hållbara produktionsmetoder, miljövänliga material och etiska arbetsmetoder. Detta engagemang för hållbarhet gör investeringen i sängen till ett val som inte bara är bra för dig utan även för vår planet.
 • Anpassningarna. En annan fördel med kontinentalsängar är att de kan anpassas. Du kan välja en fastare madrass med mer stöd för ryggen eller en mjukare sådan om du föredrar detta.

Non-woven fototapeter har många fördelar jämfört med alternativen

Non-woven fototapeter har många fördelar jämfört med alternativen

Inom tapeternas magiska värld finns det mycket spännande att upptäcka. Tapeter har alltid använts för sin goda förmåga att förändra utseendet på ett rum. Till exempel kan du använda sådana för att blåsa lite liv och karaktär i din bostad eller ditt kontor. Det finns många olika varianter att välja mellan, däribland non-woven fototapeter. Så vad är egentligen detta och hur skiljer de sig åt från traditionella tapeter? I denna artikel avslöjar vi hur det ligger till!

5 skillnader mellan non-woven fototapeter och andra tapeter

Det finns flera viktiga skillnader mellan non-woven fototapeter och andra typer av tapeter:

 

 • Materialet och tillverkningsprocessen. Dessa tapeter är tillverkade av en blandning av naturliga och syntetiska fibrer. På denna punkt skiljer de sig åt från traditionella tapeter, vilka vanligtvis tillverkas av papper eller vinyl. Eftersom de inte är vävda är de svårare att riva sönder och enklare att sätta upp på väggen.
 • Bildkvaliteten. En annan viktig skiljelinje mellan dessa bägge typer av tapeter är bildkvaliteten. Tack vare att en särskild tryckteknik används kan fototapeterna prydas av högupplösta bilder. Detta gör att bilderna blir mer levande och fotorealistiska, till skillnad från de enkla och upprepande mönster som traditionella tapeter har.
 • Hållbarheten. Non-woven fototapeter är även kända för sin höga hållbarhet. De går ofta att tvätta och står väl emot ljus. Dessutom andas dem vilket gör att risken för mögel minskar. Även här skiljer de sig alltså åt från traditionella tapeter vilka kan blekas över tid och är mer mottagliga för fuktskador.
 • Monteringen och avlägsnandet. Ytterligare en viktig skiljelinje är monteringen och avlägsnandet av tapeterna. Dessa moderna tapeter kommer vanligtvis med ett slags lim som du limmar direkt på väggen med hjälp av en limroller. Därefter fäster du helt enkelt fototapeten mot den limmade ytan. Detta gör monteringen av tapeten betydligt enklare och det blir dessutom mindre kladd jämfört med när du sätter upp andra sorters tapeter.
 • Miljöaspekten. Sist men inte minst vill vi även nämna att dessa tapeter vanligtvis anses vara mer miljövänliga än tapeter i vinyl. Detta beror på att vinylen är petroleumbaserad snarare än tillverkad av naturliga och syntetiska fiber. De moderna tapeterna är dessutom ofta tillverkade av återvunna material samt möjliga att själva återvinna efter användning.

Ett kuddfodral är enkelt men samtidigt också funktionellt

Ett kuddfodral är enkelt men samtidigt också funktionellt

Kuddfodral är enkla men samtidigt funktionella textilier som kan ge ditt sovrum en viss stil och personlighet. Dessa produkter finns också att köpa i många olika färger, material och mönster. Därmed kan du enkelt hitta ett som matchar ditt övriga bäddset eller rummets inredning i övrigt. Fortsätt att läsa för att få mer information om hur du kan använda dessa textilier till din fördel när du inreder där hemma!

Tre skäl att införskaffa kuddfodral till dina kuddar

Fördelarna med att införskaffa sådana här fodral till dina kuddar är att de:

 • Kan användas för att inreda ditt sovrum på ett spännande sätt. En av de främsta fördelarna med kuddfodral är att dessa kan användas för att dekorera och inreda ditt sovrum. Som vi redan har nämnt finns dessa fodral för kuddar i många olika mönster, färger och material. Därmed är det enkelt att hitta en kombination av dessa som matchar ditt sovrum väldigt väl. Välj gärna linne eller något annat naturmaterial om du har ett mer traditionellt sovrum. Till mer moderna sådana är det istället bättre med silke eller andra glansiga material.
 • Skyddar dina kuddar från smuts, fläckar och slitage. En annan fördel med kuddfodral är att de på ett effektivt sätt skyddar dina kuddar. Genom att klä dina kuddar i dessa fodral slipper du smutsa ner eller befläcka dina kuddar. Dessutom slits de inte sönder fullt lika fort. Därmed håller de längre och detta är såklart positivt för dig.
 • Låter dig leka med färg och form på ett intressant sätt. Lek gärna med färg och form när det kommer till kuddar samt fodral till dessa. Fodralen finns nämligen att köpa i många olika färger och former, precis som även kuddarna gör. Därför kan du antingen välja att binda ihop hela inredningen i rummet med hjälp av dessa eller frångå den helt och hållet. Till exempel kan du i ett annars nedtonat rum använda chockrosa kuddfodral för att få dina kuddar att verkligen sticka ut.

Så var inte rädd för att hitta på något intressant – var istället djärv och modig, och se vart det leder dig!

Välj inredning till platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet är inte bara lyxigt – det är även praktiskt. En av dom roligaste delarna med ett sådant bygge är att planera och bestämma inredning – både garderobsinredning och ”piff”.

Garderobsinredning i platsbyggd walk in closet

För garderobsinredning i en platsbyggd walk in closet finns tre alternativ – att bygga inredningen själv, att använda färdiga garderobsstommar och annan garderobsinredning eller en kombination av dom båda.

Ska förvaringen bestå av endast hyllor och stänger är det relativt enkelt att bygga själv för den som är lite händig men önskas lådor och annat är det betydligt enklare att välja färdiga stommar.

I planeringsstadiet av en platsbyggd walk in closet finns två viktiga frågor att fundera kring för att komma fram till den mest passande lösningen:

 • Hur mycket förvaring behövs?
 • Vilken typ av förvaring önskas – tex hyllor, lådor och stänger

Ett bra tips är att rita upp garderobens storlek på ett papper för att sedan skissa på några olika förvaringslösningar för att hitta det alternativ som passar bäst. Ett annat bra tips är att leta inspiration på nätet – andras lösningar kan ge nya idéer som kanske inte hade övervägts annars.

Övrig inredning

Hur mycket inredning som får plats i en platsbyggd walk in closet, förutom själva garderobsinredningen och annat som hör där till, beror förstås på hur stor den är. För den som har möjlighet att själv påverka storleken på rummet kan det vara smart att fundera över inredning redan innan bygget sätter i gång. Önskas mer än bara olika typer av förvaringslösningar? En sittpuff, bänk eller fåtölj gör att rummet känns ännu lite lyxigare och dessutom kan det vara praktiskt med något att sitta på.

Kanske önskas ett sminkbord med tillhörande sittplats och spegel? Inredning som tar stor plats behöver kort och gott planeras innan en platsbyggd walk in closet uppförs – för att det verkligen ska få plats, och dessutom blir bra, i slutändan.

Vad gäller mindre inredningsdetaljer är det lättare att ta det som det kommer när bygget är färdigt. En stor, fluffig matta på golvet gör det ombonat och skönt för bara fötter att gå på. Bra belysning är A och O för att hitta i garderoben och en helkroppsspegel kan även det vara trevligt att ha. Vilken inredning väljer du?

Renovering hemma för att skapa utrymme

Renovering hemma för att skapa utrymme

En vanlig orsak till att utföra renovering hemma är för att skapa mera utrymme. Förutsättningarna i hemmet har ändrats och fler, större eller ändrade förvaringsutrymmen behöver skapas. Här följer några smidiga tips som skapar mer plats.

Balkonginglasning

Balkonginglasning är en relativt dyr renovering men kan skapa riktigt stora utrymmen. Genom att glasa in balkongen kan den användas till att vistas på under både vårvintern och senhösten. Dessutom går det att ha den som ett extra förråd under vintermånaderna när ingen ändå befinner sig på balkongen.

Tips – Ställ ut ett värmeelement eller infraröd värmare och det blir möjligt att vistas där även när det är rått ute.

Öppen planlösning

En vanlig renovering hemma i bostadsrättslägenheter och villor är att öppna upp och skapa öppen planlösning. Istället för att köket ska vara litet och trångt, i likhet med vardagsrum och arbetsrum, så skapas en enda stor yta. Med öppen planlösning kan även små lägenheter upplevas stora.

Utnyttja platser högt och lågt

Ett billigt sätt att skapa utrymme är att utnyttja höga och låga platser.

Höga platser:

 • Ha skåp ända upp till taket i köket
 • Ha utrymme för förvaring i taket i trapphus

Låga platser:

 • Köksö med förvaring under
 • Lådor under soffor och sängar

För att skapa dessa förvaringsmöjligheter krävs inte så stora kostnadsmässiga insatser. Det viktiga är att vara kreativ och våga tänka ”outside the box”. Ofta finns dessa mer kreativa lösningar att hitta på inredningsbloggar snarare än i byggvaruhus.

Våga rensa

Behövs det mer plats för att det är så många saker i hemmet? Då finns två lösningar… Bygg till utrymme eller minska antalet saker. Allt för ofta är renovering hemma den första, och kanske roligaste, lösningen. Men det är inte alltid den mest ekonomiska eller långsiktiga.

Vid renovering hemma är ROT din bästa vän…

Privatpersoner som är skrivna i Sverige har rätt att använda ROT-avdrag vid en renovering hemma. Detta på den arbetskostnad som uppstår om en hantverkare får uppdraget. Avdrag får alltså inte genomföras på inköp av material, oavsett vem som utför jobbet.

ROT-avdraget är på 50 000 kr och gäller per person som är skriven i bostaden. Summan gäller per kalenderår och det går, via Skatteverket.se, att se hur stor summa ROT/RUT som redan utnyttjats under året.

Så får du svar på dina byggfrågor

Med byggprojekt kommer också ofta byggfrågor, speciellt när det är hemmafixaren som bestämt sig för att ta saker i egna händer. Och det är inget fel med det men om man kör fast kan det vara bra att veta vart man kan vända sig för att få svar på frågorna som dykt upp under arbetets gång. Nedan följer några tips för dig som har funderingar!

Byggfrågor på nätet

Internet är stället som många vänder sig för att få svar på olika typer av frågor, och det fungerar också alldeles utmärkt för den som har byggfrågor att läsa en byggblogg. Ett bra alternativ är att läsa på forum som till stor del handlar om byggen och renoveringar men bra att veta här är att man ofta får svar och tankar från andra ”hemmafixare”.

Det finns också många andra ställen på nätet som kan ge svar på olika typer av byggfrågor, bland annat:

 • Bloggar
 • Olika hantverkares hemsidor
 • Sociala medier

Förutom frågor och svar kan man även hitta otroligt mycket inspiration på nätet, både när det gäller nybyggen och renovering. Det ger bra förutsättningar för att utveckla egna idéer och för att komma fram till vilket slutresultat man önskar av sitt projekt.

Har man samlat på sig tillräckligt med inspiration och kunskaper är chansen dessutom stor att man slipper köra fast och att en massa besvärliga frågor dyker upp under projektets gång, även om det såklart kan dyka upp oväntade problem ibland.

Andra alternativ

Det självklara när man har byggfrågor att ställa är för den del att vända sig direkt till en hantverkare som arbetar inom just det område där man stött på problem, till exempel en snickare. I många fall kan man bara ringa ett samtal och ställa en eller några frågor utan att det är några problem. Även om man skulle få ett nej, att hantverkare inte vill eller kan besvara dom byggfrågor man har, så skadar det inte att fråga.

Har man kört fast i projektet så pass att det fortfarande känns svårt att komma vidare, trots försök att hitta svar på frågan, så kan det vara värt att överväga att anlita en hantverkare för just det momentet. En del ställer upp på sådana uppdrag och andra inte, men samma sak gäller här – frågar man inte så vet man inte.

FOTOTAPET

FOTOTAPET

När vi köper eller hyr en bostad vill vi gärna designa den själv. Det är roligt att kunna ha saker och ting precis som vi önskar. När vi tänker på hur vi kan ändra om i vårt hem tänker vi ofta på renoveringar, byte av möbler eller nya detaljer såsom tavlor och växter. Problemet är att renoveringar ofta kostar mycket pengar och det tar ofta rätt lång tid att färdigställa. Möbler är också dyrt och att byta detaljer gör inte alltid så stor skillnad. Ofta glömmer vi vilken skillnad nya färger på väggarna ger, eller varför inte en ny tapet? En fototapet gör det möjligt att få exakt det tryck som du vill ha på väggen och kan dessutom ersätta tavlor.

Vad är en fototapet?

En fototapet är precis som det låter; en tapet med ett fotomotiv. Det kan vara från ett eget foto eller en standardiserad tapet med ett särskilt motiv fotat av en riktig fotograf. Det senare alternativet är något som de flesta företag inom branschen erbjuder. Oavsett så är det ett fantastiskt sätt att pimpa upp hemmet på. Det kan ses som ett bra alternativ till tavlor eller annan ny inredning.

Fototapeter hos Perfect Wall

Vi på Perfect Wall arbetar med att ta fram fototapeter, posters och dörrtapeter. Våra fototapeter är av bästa kvalitet och levereras med tydliga instruktioner om hur den sätts upp. På vår hemsida hoppas vi att du kan hitta inspiration i någon utav de 12 kategorier utav motiv till fototapeter som vi erbjuder. Vår strävan är att du som kund ska vara helt nöjd. Därför erbjuder vi en 14 dagarsperiod där du kan kräva återbetalning eller en ny produkt om du inte är nöjd. Självklart har vi fri frakt på våra produkter och vi kan garantera en snabb leverans. Tapeterna levereras alltid med tapetlim.

Instruktioner

Att sätta upp en fototapet är fullt möjligt även för amatör-hantverkaren. Den mest grundläggande förutsättningen är att ytan som tapeten ska sitta på är helt jämn. Därefter börjar du med att blanda klistret som sedan ska appliceras jämnt över hela väggen. Arbeta dig därefter nedåt efter att du fäst våderna kant i kant med väggen. Slutligen måste du låta tapeten torka, helst i 20 grader. Lycka till!